Stefan Thrane

Her kan du møde Stefan Thrane, som er en af de fantastiske tjenere på Frederik VI’s Hotel. Han er en af de smilende ansigter, du uden tvivl vil møde i hotellets restaurant, og som vil være med til at danne rammen om dit besøg.

 

Vi er hver dag glade for, at Stefan endte netop her hos os, for faktisk lå det slet ikke i kortene.

Stefan havde nemlig ingen planer om at blive tjener, da han skulle vælge karrierevej. Han drømte i stedet om at blive steward. 

 

Det krævede dog en tjeneruddannelse at komme dertil – og da han først fik foden indenfor  branchen, var det så spændende, at han blev hængende. Nu, 30 år, senere er han stadig tjener, og de sidste to år har han været hos os. 

 

For hotel- og restaurationsbranchen er sjov – og der er sjældent 2 dage, der er ens. Hver dag byder på helt nye oplevelser og opgaver. For ligesom 2 dage ikke er ens, er 2 kunder det heller ikke; hver eneste kunde kræver noget særligt, og som tjener er Stefan med til at bidrage til den enkeltes oplevelse. Og dét er noget af det, han elsker; at være en del af en alsidig arbejdsplads, der summer af liv og glade gæster.

 

“Jeg ELSKER kontakten med gæsterne. Især at møde de nye gæster, der hvor de er og gøre sig bekendt med deres behov. Det der med hele tiden at være på forkant og kende deres behov, før de selv gør! Dét gør det fantastisk at gå på arbejde. Og jeg NYDER, at der sjældent er 2 dage, der er ens,” fortæller han.

 

I hotel- og restaurationsbranchen er der en særlig jargon. En særlig måde at tale på, være på og skabe sammenhold på. Det kollegiale sammenhold er en af grundene til, Stefan stadig holder af sit fag – også 30 år efter han blev færdigudlært. 

Særligt på Frederik VI’s Hotel er sammenholdet mellem personalet helt unikt. At det er et mindre hotel, hvor alle hjælper hinanden på tværs af afdelinger, gør, at man virkelig lærer hinanden at kende.

 

Og netop det stærke sammenhold giver  en større forståelse for hinandens arbejde og en respekt for sine kollegaer, som Stefan ikke har oplevet andre steder:

 

“Det er simpelthen bare verdens bedste arbejdsplads!”

 

For Stefan findes der ikke nogen bedre afslutning på arbejdsdagen end at man, når dagen er slut, kan se at alt er lykkedes. 

 

Og så selvfølgelig glæden, når en gæst siger tak for en fantastisk dejlig aften!