Succes med medarbejderfastholdelse fejres

Hotel- og restaurationsbranchen er og har længe været ramt af mangel på arbejdskraft. Og efter en kaotisk tid med COVID-19 og en branche, der især er kendt for at være ustabil, er det ikke blevet nemmere at få og fastholde gode medarbejdere.

Derfor har Frederik VI’s Hotel lagt kræfter ind på at skabe et stabilt og roligt arbejdsmiljø, hvor medarbejderne har lyst til at blive. Og det er i den grad lykkedes.

Den 1. september kunne de nemlig fejre, at alle 9 faste medarbejdere har været ansat i mindst 1 år!

For direktør Thomas Danielsen var det en dag med stor glæde og betydning. Ikke kun for hotellet, men også for medarbejdere, gæster og dagligdagen,
“Det [at vi har succes med at fastholde medarbejdere] giver ro i det daglige arbejde, smitter af på servicen over for gæsterne og styrker sammenholdet blandt kollegerne. Det er noget, vi alle godt kan være stolte af”, fortæller han.

Gode forhold og et godt arbejdsmiljø giver glade medarbejdere
Frederik VI’s Hotels direktør har ikke selv noget entydigt bud på, hvad der giver deres medarbejdere lyst til at blive, men gisner om en kombination af mange vigtige faktorer
“Hvad der så gør, at vi er nået hertil, kan der være mange årsager til. Om det er, fordi vi er i overenskomst, tilbyder tandforsikring og sundhedsordning, eller om det er, fordi vi giver plads til de enkelte udfordringer, et arbejdsliv kan give, er svært at sige”, lyder det fra
Thomas Danielsen.

Selvom direktøren måske ikke kan påpege, hvad der er med til at fastholde deres medarbejdere, er det tydeligt for hotellets tjener Majbritt Hansen, hvorfor Frederik VI’s Hotel er en arbejdsplads, hvor man har lyst til at blive hængende,
“Som ansat på Frederik VI’s Hotel føler jeg mig værdsat og velkommen. Arbejdsmiljøet er sundt, og her er rart at være. Vi gør alle en forskel for hinanden og vores gæster”, lyder det fra Majbritt.

Uanset grunden er Thomas Danielsen glad for den positive udvikling og anerkender det gode arbejdsmiljø, som alle er med til at bidrage til,
“Men ros skal alle medarbejdere have. Det føles som en lille familie, som tager sig godt af hinanden” slutter han.