Mad med mening

Med omtanke for miljøet og for hinanden

Gastronomi er ikke kun et måltid; det er en rejse gennem tiden, hvor hver bid vækker erindringer om smagsoplevelser fra fortiden og skaber nye minder for fremtiden. Et enkelt element på tallerkenen kan transportere dig til en landsbyfest i Toscana eller til et gadekøkken i Bangkok, og du bliver med ét en del af en global fest.

Hos Frederik VI’s Hotel inviterer vi dig med på sådan en rejse! En gastronomisk rejse, der favner og forener alverdens køkkener – og som udspringer af vores mission om at bekæmpe madspild ved at anvende mange råvarer langt mere effektivt og respektfuldt. Med omtanke for miljøet og for hinanden.

Du får sprudlende fusion

Som følge af vores gastronomiske arv og vores beliggenhed i hjertet af Fyn – i Norden – er vores køkken som udgangspunkt nordisk; dog med rødder, der strækker sig ned til det franske.

Men fordi, vi oftere og oftere udelukkende arbejder i den grønne verden, henter vi stor inspiration i det asiatiske køkken, som byder på langt mere vegetarisk end det franske og nordiske. Vi er derfor en sprudlende fusion – og det er vi med det formål at give dig meget mere, end du forventer.

Læs med og lær os bedre at kende …

"Når jeg sammensætter en menu, tager jeg altid udgangspunkt i sæsonens råvarer og i de råvarer, vi allerede har i køkkenet"

Vi lægger al vores omtanke for miljøet på din tallerken

Med en forkærlighed for vores fælles miljø, har vi hele tiden fokus på aktivt at arbejde med initiativer, som har en positiv afsmittende effektiv på os som mennesker og på vores omverden:

”Fordi vi som udgangspunkt ønsker så lidt madspild som muligt, sammensætter jeg vores menuer hver eneste uge. Til tider flere gange i løbet af ugen,” fremhæver vores køkkenchef, Kenneth Hansen og fortsætter:

”Det betyder, at vi ikke har faste menuer på kortet. Når jeg sammensætter en menu, tager jeg altid udgangspunkt i sæsonens råvarer og i de råvarer, vi allerede har i køkkenet, hvorefter vi køber ind for at supplere op med kød, grønt, mejeriprodukter og lignende, som kommer fra vores nærområde.

I hverdagen sammensætter jeg derfor ikke først en menuen, vi så efterfølgende køber ind til. Det sker udelukkende, når vi afholder selskaber. Og som resultat betyder det, at teamet i køkkenet hele tiden arbejder for at få hele sækken med friske gulerødder og hele sækken med løg ned på tallerkenen.”

Vi har gjort op med frokostbuffeten

Når du er frokostgæst i vores restaurant, vil du opleve, at vi lægger al vores kærlighed til maden og omtanke for miljøet på din tallerken. For aktivt at tage del i bekæmpelsen af madspild har vi derfor gjort op med den traditionelle frokostbuffet for i stedet at anrette en unik frokosttallerken til alle vores gæster.

Mad skal give mening og for os betyder det, at vi altid anvender vores kød, grønt og øvrige råvarer, når de er absolut mest friske.

Dine ønsker og behov kommer med på tallerkenen

At vi er gået bort fra frokostbuffeten, medfører en langt tættere dialog med dig. For selvom vi kontinuerligt arbejder for at reducere madspild til et minimum, sætter vi også dine ønsker til en god madoplevelse højt.

Ønsker du eksempelvis at sætte fokus på det veganske køkken i forbindelse med en konference eller et seminar? Eller er der særlige hensyn vi skal tage i forbindelse med allergener?

Via en god dialog med vores konference- og salgskoordinatorer i planlægningen af dit arrangement, sørger vi for, at dine ønsker og behov kommer med på tallerkenen.

*Ønsker du, at vores hotel danner rammen om et arrangement af større elle mindre karakter som en privat fest, en firmafest, en reception eller en mindestunde, planlægger vi gerne en buffet, der tilgodeser dine tanker og forventninger. Det er imidlertid væsentligt at påpege, at mængden af madspild i forbindelse med en buffet er afspejlet i prisen. Det er et aktivt valg, vi har truffet!

Mindre oksekød. Mere omhu og leg …

Oksekød koster dyrt på vores CO2-regnskab. Vi er derfor gradvist begyndt at skære mere og mere ned på vores forbrug af oksekød og leger i stedet med råvarer, der tilfredsstiller vores behov for umami på anden vis.

”Personligt elsker jeg at lege med nye råvarer. At finde på nyt. Og i takt med at vi fjerner mere og mere kød fra tallerkenen, leger vi i langt højere grad med bælgfrugter og mange øvrige elementer fra det vegetariske køkken,” forklarer vores køkkenchef, Kenneth Hansen, imens han lægger an til at give os en indføring i netop i umami:

”Uanset hvilken ret, vi skaber, er den bygget op omkring de 5 grundlæggende smagsemner: syrligt, salt, bittert, sødt og umami – den fyldige smag, du får fra kød såvel som svampe og netop bælgfrugter. Dernæst tænker vi i tekstur og mundfølelse. Der skal være noget blødt og noget sprødt toppet med en proteinkilde, der fremkalder en god mæthedsfornemmelse.      

Og når vi så rammer en helhed, der spiller – som vores gæster synes spiller – så kan jeg ikke andet end blive glad og stolt. Stolt over mit team – og glad fordi, vi sammen er lykkes.”

Er der noget, du ikke kan tåle?

Når mad skal give mening, skal den naturligvis også gøre det for dig.

Vi interesserer os derfor meget for at vide, om der er fødevarer, du ikke kan tåle? Og er der det, sætter vi stor pris på, at vi taler om dine allergier, før dit besøg hos os. På den måde får vi de bedste forudsætninger for at skabe en madoplevelse, der giver mening for dig.

Kan du eksempelvis ikke tåle sukker, taler vi med dig om, hvorvidt der er andre sukkerarter som honning, du kan tåle i stedet? En ingrediens, som vi så har mulighed for at inkorporere i netop din ret. Alt samme på baggrund af en god og åben dialog.

Ringer eller skriver du til os, gør vi alt for at give dig den bedste madoplevelse.

Det Økologiske Spisemærke i bronze

Ambitionen er altid, at du går tilfreds og mæt herfra

På Frederik VI’s Hotel har det altid været et mål i sig selv, at du som gæst går tilfreds og mær herfra. At den mad, vi serverer for dig, er præsentabelt anrettet og ser visuelt indbydende ud.

For os er det særlig vigtigt, at du kan mærke, at vi har lagt vores sjæl på tallerkenen, og at vi selv er stolte over den anretning, vi har skabt til dig. En anretning, som er skabt af op til 60 % økologiske råvarer – og som gør, at vores hotel har fået Det Økologiske Spisemærke i bronze tildelt af Økologisk Landsforening og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Og det er ingen hemmelighed, at vi arbejder hårdt for hele tiden at tænke mere økologi ind i den hverdag, som bliver din for en stund, når du er gæst hér på hotellet.

Vi prioriterer at anvende økologiske råvarer på grund af:

  1. den indiskutable smagsoplevelse, økologien bringer med sig
  2. den renhed vi opnår, når vores råvarer ikke har været sprøjtet med giftig kemi
  3. den dyrevelfærd, økologien omfavner, når dyrevelfærdsmærkningen også er på plads.

Men ligesom vores mad skal give mening, så skal økologien det også. Vi vil derfor altid prioritere at købe et konventionelt dyrket æble fra Sydfyn kontra et økologisk æble fra Spanien.

Mød vores køkkenchef

Målet er at skabe god stemning i køkkenet og på tallerkenen

”Jeg har aldrig drømt om at blive køkkenchef – omvendt har jeg altid drømt om at gøre op med den tradition og den skole, jeg selv er uddannet under, hvor en hård tone og hvor kæft, trit og retning var mantraet.

I dag kalder vi den form for ledelse for Management by fear – og det ér og bliver en ledelsesstil, der ikke gør andet end at skabe utryghed og usikkerhed hele veje rundt om køkkenet.

For mig som kok er moralen og stemningen i køkkenet derfor i den grad altafgørende – både for teamet og for de resultater, vi skaber sammen. Jeg stræber altid efter at opbygge en positiv aura omkring mit køkken. En aura og en god stemning, der vækker genklang på din tallerken.

For når mit team har det godt og er glade for at gå på arbejde, så bliver dét at lære nyt og dét at arbejde med forandringer i form af nye smage og råvarer langt lettere for teamet og for den enkelte.”

Bæredygtighed handler også om det sociale ansvar

”Alle italesætter deres holdning til bæredygtighed – jeg selv er ingen undtagelse. Jeg tror imidlertid også på, at bæredygtighed handler om det sociale. At mine medarbejdere har det godt, og at min fleksjobber har det lige så godt som mine kokke.

Ydermere er det både vigtigt for mig og for hotellet, at vi bidrager til uddannelse. Som en del af vores samfundsansvar – og fordi jeg generelt synes, at det er super lærerigt at uddanne kokke – har vi derfor kontinuerligt 2 kokkeelever i temaet.”  

Frederik VI’s Hotel
Rugårdsvej 590
5210 Odense NV

Reception 65 94 13 13
Mail: reception@f6h.dk

Tilmeld nyhedsbrev

© 2023 Frederik VI’s Hotel – All rights reserved